Terug naar het overzicht

Nationaal Schoolontbijt weer groot succes

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanochtend gingen de leerlingen van groep 1/2 van IKC De Eendragt in Zuid-Beijerland voor 1 keer zonder ontbijt naar school. Dit is een van de 9 Hoeksche Waardse basisscholen die deze week meedeed aan het Nationaal Schoolontbijt. Wethouder Miranda den Tuinder (Onderwijs) ontbeet mee in de klas. Op tafels stonden gezonde producten, zoals volkoren brood, 30+ kaas, groenten en fruit, halfvolle melk, yoghurt en muesli.

Waarom ontbijten?

Ontbijten lijkt heel gewoon. Toch ontbijt 5% van de kinderen, dat zijn er zo’n 72.000, niet elke dag of kan het ontbijt op een gezondere manier. Een gezond ontbijt is van belang, niet alleen om voldoende energie en voedingsstoffen binnen te krijgen, maar ook om de dag energiek te starten en geconcentreerd te kunnen leren op school.

Gezond ontbijt op 9 Hoeksche Waardse basisscholen

In de Week van het Nationaal Schoolontbijt (van 11 tot en met 15 november) is er landelijk veel aandacht voor een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Ook de School met de Bijbel uit Goudswaard, de School met de Bijbel uit Nieuw-Beijerland, IKC de Wereld op Centrum, SBO Het Pluspunt, ZMLK De Ark, IKC de Wereld op Noord en de Willem Alexanderschool uit Oud-Beijerland en RBS de Fontein uit Puttershoek deden mee met een ontbijt in de klas.

Deze week aten ook wethouders Adriaan van der Wulp, Paul Boogaard, Harry van Waveren, René Peters en Huibert Steen op een van de scholen met de leerlingen mee. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat scholen aandacht hebben voor een gezonde leefstijl in een gezonde leefomgeving. Als bedankje kregen de scholen van locoburgemeester Miranda den Tuinder en de wethouders een insectenhotel, handgemaakt door Gemiva Groen & Creatief, partner van JOGG HW (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Een insectenhotel draagt bij aan een groen schoolplein en lekker buiten spelen in een gezonde groene omgeving.

Samen maken we gezond gewoon

Om gezond op te kunnen groeien hebben kinderen de inzet van zichzelf, ouders/verzorgers en de naaste omgeving nodig. En ook van onderwijs, zorg, (sport)verenigingen en bedrijven. Door samen te werken versterken we elkaar en wordt gezond eten normaal. Door te kiezen voor gezondere ontbijtproducten en meer groente en fruit te eten. Maar ook door met aandacht te eten, aan tafel zonder afleiding van tv’s en smartphones. Gezond ontbijtgedrag stimuleren is goed voor het welzijn en de gezondheid van kinderen, en maakt dat ze op latere leeftijd bewustere keuzes kunnen maken. Samen maken we gezond gewoon!